Ознака: Face ID

СОФТВЕР, Тренди

Apple во блиска иднина ќе го овозможи Face ID на сите свои производи

Во овој момент, Face ID е достапен само на неколку производи на Apple, а тоа ги вклучува и iPad Pro моделите од повисок сегмент, како и премиум iPhone моделите. Остатокот од производите на компанијата…

ИНТЕРНЕТ, Тренди

Инкогнито табовите во Chrome за iOS ќе се отклучуваат со Face ID

Анонимните табови во веб-прелистувачот Chrome за iOS ќе станат уште потајни со можноста за заклучување со Face ID, пренесува The Verge. Google ја тестира новата опција за приватност во својот веб-прелистувач…

МОБИЛНИ, Тренди

Следниот iPhone може да има сензор за отпечатоци под дисплејот

Apple наводно планира некои посуптилни подобрувања за својата iPhone линија, кои ќе бидат објавени во текот на 2021 година. Според Марк Гурман од Bloomberg, инженерите на компанијата од Купертино оваа…