Категорија: Топ

СОФТВЕР, Топ

Во Google Maps ќе можат да се додаваат фотографии и улици кои недостасуваат

Компанијата Google воведува нови начини на кои корисниците можат да дадат свој придонес во апликацијата Maps. Google објави три нови начини кои ќе ја направат апликацијата Maps поинформативна и попрецизна,…

СОФТВЕР, Топ

Chrome OS добива голем редизајн за својот 10. роденден

Google го прославува десеттиот роденден на својата Chrome OS платформа со големо ажурирање, овозможувајќи нови функции, подобрена компатибилност, делење на Wi-Fi со Android телефоните и некои функции што ја подобруваат…

МОБИЛНИ, Топ

OnePlus 9 Pro пристигнува со полнач, познат изгледот на камера модулот (ВИДЕО)

OnePlus го објави официјалниот датум на претставување на својата следна серија премиум телефони, а OnePlus 9 серијата ќе биде официјално објавена на 23 март. Објавен е и првиот официјален тизер…

ГАЏЕТИ, Топ

Nintendo може да објави надградена Switch конзола со поголем OLED екран

Bloomberg објави интересен извештајза тоа дека Samsung би можел да обезбеди 7-инчни панели за новата Nintendo Switch гејминг конзола. Извештајот сугерира дека Samsung Display ќе почне со масовно производство на OLED панели за…

ИНТЕРНЕТ, Топ

Додека го планираат воведувањето на 5G, источноевропските земји мораат да се грижат за повеќе од самата технологија

Иако на воведувањето на 5G технологијата во земјите од Источна Европа често се гледа преку призмата на геополитичка лојалност, технологијата може да направи голема разлика во нивните економии. Како што…