Категорија: СОФТВЕР

СОФТВЕР, НАЈНОВИ

Нова опција на Вибер што ќе ве воодушеви

„Ракутен Вибер“, една од водечките светски апликации за размена на пораки објави купување на „Чатер Комерс“, старт-ап која ја создаде првата тастатура за мобилна трговија, „ЧопЧат“. Купувањето е резултат на…

СОФТВЕР, Featured

Windows 10 за 10 секунди успева да блокира непознати закани

Вградениот антивирус на Windows 10 оперативните системи, Windows Defender, стана значително пофункционален. Оваа недела софтверскиот гигант соопшти за новиот метод за блокирање на непознати опасни апликации. Microsoft најави дека на…

СОФТВЕР, Featured

Апликација што ја продолжува трајноста на батеријата

Battery Life е новата бесплатна апликација на компанијата, дизајнирана за да ги заштити корисниците од брзо трошење на батеријата, во моментот кога телефонот им е најпотребен. Според истражувањата, девет од…

СОФТВЕР, Featured

Внимавајте – Се шири нов вирус што ги напаѓа вашите податоци

Новата малвер програма наречена „LeakerLocker“ може да се преземе преку апликацијата „Google Play“ и без ваше знаење може да испраќа ваши фотографии, вашата историја на посетени веб-страници и пораки со…