Популарната апликација за пораки WhatsApp подготвува нова функција, која особено ќе ги израдува љубителите на висококвалитетни фотографии.

WhatsApp има пропуст бидејќи фотографиите со оригинален квалитет не можат да се испраќаат на платформата. Сепак, тоа не зависи од квалитетот на камерата, па дури и ако имате професионален уред, WhatsApp автоматски ќе го намали квалитетот на сликата.

Тоа наскоро ќе се промени, а WABetaInfo ни носи информации дека платформата работи на опција која ќе им овозможи на корисниците да испраќаат фотографии со оригинален квалитет.

Од WABetaInfo објаснуваат дека корисниците ќе можат да ги изберат конфигурациите за квалитет на фотографиите што се испраќаат, а достапните опции ќе бидат „автоматски“, „најдобар квалитет“ и „заштеда на податоци“.

Функцијата моментално е во фаза на тестирање и се очекува да стане достапна за корисниците на WhatsApp во наредниот период.