Иако веќе неколку месеци доцни, следната голема игра на Arkane е релативно блиску до излегување на пазарот.

Студиото Arkane објави дека играта „Redfall“ ќе биде достапна од 2 мај за Xbox Series X/S конзоли и компјутер преку Game Pass на денот на лансирањето. „Игра со пукање“ што се базира на убивање вампири претставува експанзија на формула за игрите „Dishonered“ и „Pray“. Оваа игра е развиена земајќи предвид непредвидливост и мултиплеер.

Како и другите титули на Arkane, „Redfall“ зависи од изборот на играчот директно да се бори со вампирите и да го заземе истоимениот град, но нивниот „стелт“ пристап ќе биде награден, како и паметното користење на опремата.

Концептот на отворен свет не е сосема нов, бидејќи го имаше и играта „Pray“, но изборот на ликови и онлајн игра се нови. Можно е да се избере ликот кој најмногу одговара на стилот на игра на играчот, а во co-op режимот четворица играчи можат заедно да се борат со негативците. Одредена тактика функционира само ако се спроведува тимски.

Играчите можат да очекуваат избор на различни оружја, како и можност за нивно менување. Покрај главната приказна, тие ќе можат да вршат и споредни активности како што е спасување на преживеани.

Дали „Redfall“ ќе ја оправда репутацијата на студиото Arkane, сè уште е рано да се каже.