Есента минатата година, Apple ја претстави серијата iPhone 14. Сепак, тоа не значи дека понудата на постарите модели е намалена, напротив.

Така, iPhone 13 стана најпродаваниот телефон во последниот квартал од минатата година, на еден од најголемите светски пазари.

Индискиот пазар на паметни телефони е еден од најголемите и секако компаниите посветуваат големо внимание на индиските клиенти.

Сега се зборува дека iPhone 13 на Apple од 2021 година беше најпродаваниот паметен телефон во четвртиот квартал од 2022 година.

Оваа информација доаѓа од Counterpoint Research. Во последниот квартал од минатата година, индискиот пазар беше преполн со распродажба на разни фестивали како Дусехра и Дивали, кои беа во центарот на вниманието. Големите онлајн продавници како Amazon, Flipkart, Croma и други понудија огромни попусти во овој период.

По моделот iPhone 13, на листата на најпродавани паметни телефони во Индија во текот на четвртиот квартал од 2022 година се и Realme C11, Oppo A54, Samsung Galaxy M12, Redmi Note 10S и Redmi 9A.

iPhone 13 се продаваше во Индија на Flipkart и Chrome за околу 50.000 INR, што е околу 610 американски долари. Сепак, сите горенаведени телефони од други компании се продаваа по цена од 15.000 INR, што е околу 170 ЕУР.