Оваа информација доаѓа паралелно со најавата за повторното покренување на серијата, која ја достигнува главната пресвртница од 50 милиони играчи во трилогијата „Светот на убиства“.

Студиото објави тизер за тоа што може да се очекува во втората година, а првиот се неколку интересни дополнувања. Hitman 3 ја добива аркадата Elusive Target – која овозможува бескрајно играње на Elusive Target мисии – како и поддршка за виртуелната реалност и Ray tracing на PC на почетокот на 2022 година. Нови мапи, приказни, модови и повеќе се исто така на дело во студиото, плус некои карактеристики на изненадување засновани на онаа стандардна приказна „заедницата бараше многу, многу долго време“.

Што се однесува до имплементацијата на VR на компјутер, се чини дека е надградена верзија во споредба со моментно достапната PlayStation VR верзија, барем според кратките клипови кои се гледаат во најавното видео. На PSVR, играчите биле ограничени на користење на DualShock контролери, но на PC, видеото покажува програмери кои користат контролери за индексно движење и Rift S за интеракција со оружје.

Hitman 3 – Година 2 би требало да почне на 20 јануари 2022 година, со 12 месеци дополнителна поддршка за сите платформи. Студиото планира и големо ажурирање на играта во пролетта 2022 година, со повеќе детали подоцна. Повеќе информации можете да најдете на официјалната веб-страница на IO Interactive.