Дури и ако не сте во можност да стигнете до најновите Sony PS5 конзоли, новиот и подобрен DualSense контролер е еден од најимпресивните контролери што сме ги виделе. Се разбира, можеби ќе сакате да го поврзете DualSense со вашиот Android телефон за да уживате во најдобрите игри со Android. Но, досега функционалноста беше малку ограничена, бидејќи не можеа да се користитат некои од функциите на контролерот.

Сето ова се промени, бидејќи PS Remote Play апликацијата е ажурирана во Play Store, која не само што вклучува подобра компатибилност со Android 12, туку носи и повеќе функции. За некои, всушност не бевте во можност да го користите контролерот DualSense на новиот Pixel 6 или кој било уред што работи со Android 12.

Ова е исправено со најновото ажурирање, а истовремено донесува нови функции за оние кои се задоволни со Sony DualShock 4. Оние кои го користат DS4, Android 12 и паметен телефон сега можат да ги искористат предностите на тачпадот, сензорот за движење, па дури и може да се прикаже преостанатиот капацитет на батеријата.

Remote Play ви овозможува да ги играте омилените игри на PlayStation речиси каде и да сте. Така, можете да ги активирате Ghosts of Tsushima или Marvel’s Spider-Man: Miles Morales на вашиот паметен телефон, да го поврзете PS4 контролорот или DualSense и да уживате во сите исти функции што навистина треба да ги играте на вашата конзола.

За жал, некои од новите функции вклучени во ова најново ажурирање за PS Remote Play не се достапни за Android 11 уредите или постари. Ако е така, ќе треба само да почекате Android 12 да пристигне на вашиот сегашен смартфон. Или да купите нов со Android 12 системот.