Компанијата Sony минатата година покрена иницијативата „Play at Home“, во рамките на која на корисниците на PlayStation конзоли им се поделени големи број бесплатни видео-игри.

Сега, иницијативата Play at Home зема замав, бидејќи Sony соопшти дека споделува дури 10 наслови бесплатно за своите корисници.

Повеќето видеоигри се големи инди остварувања, ABZU, Subnautica, The Witness, а најголемо внимание секако привлекува Horizon Zero Dawn, чиј втор дел го очекуваме ова лето.

Девет од овие бесплатни игри ќе бидат достапни од 25 март и ќе останат бесплатни до 22 април.

Што се однесува до 10. игра, Horizon Zero Dawn, таа ќе биде бесплатна дури на 19 април.

Целосната листа на игри гласи:

  • Paper Beast
  • Thumper
  • The Witness
  • Subnautica
  • Rez Infinite
  • Enter the Gungeon
  • ABZU
  • Horizon Zero Dawn
  • Moss(VR)
  • Astro Bot Rescue Mission(VR)

Извор: B92.net