Неодамна дознавме дека Realme наскоро се подготвува да ги претстави Watch 2 и Watch 2 Pro паметните часовници. Иако компанијата не објави ништо за уредите, Watch 2 сега се појави на FCC сертификат, откривајќи го дизајнот и спецификациите на уредите.

Realme Watch 2 носи ознака на модел RMW2008 и има копче за вклучување од десната страна. Дисплејот на часовникот е со големина од 1,4 инчи и има резолуција од 320x 320p, со TFT панел во боја осетлив на допир. Одвојувачките ремени сега пристигнуваат со слоганот Dare to Leap, што веќе го видовме на задниот дел од телефоните на компанијата.

Како и неговиот претходник, Realme Watch 2 има SpO2 сензори за мерење кислород во крвта и отчукувањата на срцето, заедно со IP68 сертификат за отпорност на вода и прашина. Сега има поголема батерија, од 305mAh (во споредба со 160mAh на претходниот модел).

Realme Watch 2 има Bluetooth 5.0 BLE за поврзување и е компатибилен со Android 5.0 и поновиот софтвер. Паметниот часовник нуди режими на вежбање, автоматско броење чекори, следење на спиењето и известувања за повици и пораки. Постои и режим на медитација, како и контроли за музика и камера.Realme Watch 2 nosi oznaku modela RMW2008 i ima taster za uključivanje sa desne strane. Displej sata je veličine 1.4 inča i ima 320 x 320p rezoluciju, sa TFT panelom u boji osetljivim na dodir. Odvojivi kaiševi sada stižu sa “Dare To Leap” sloganom, koji smo već viđali na poleđini kompanijinih telefona.

Poput njegovog prethodnika, Realme Watch 2 ima senzore za merenje SpO2 i okucaje srca, zajedno sa IP68 sertifikatom za otpornost na vodu i prašinu. Tu je sada i veća baterija, od 305mAh (naspram 160mAh na prethodnom satu).

Realme Watch 2 ima Bluetooth 5.0 BLE za konekciju i kompatibilan je sa Android 5.0 i novijim softverom. Pametni sat nudi modove za vežbanje, automatsko brojanje koraka, praćenje sna i obaveštenja za pozive i poruke. Tu je i mod za meditaciju, kao i kontrole za muziku i kameru.