Apple има широка мрежа на своите продавници ширум светот, а една од најновите е посебна бидејќи се работи за лебдечки објект над вода.

Apple Store продавницата со уникатен дизајн се наоѓа во Сингапур, на локацијата официјално позната како Apple Marina Bay Sands. Тоа е воедно и единствената малопродажна продавница на Apple која плови на вода.

Локацијата е дел од луксузниот хотел и одморалиште кое го носи истото име, а тоа е третата продавница на Apple во Сингапур по онаа во улицата Orchard Road отворена во 2017. година, како и онаа на аеродромот Чанги.

Во текот на денот продавницата личи на некој футуристички објект, а ноќеска свети. Тоа е вкупно 512. продавница на Apple во светот, и наскоро ќе почне со работа.