Ознака: Xbox Series S

ГАЏЕТИ, Тренди

Сопствениците на Xbox планираат да ја бојкотираат конзолата поради контроверзната нова функција

Сопствениците на конзолите Xbox Series X и Xbox Series S се заканија дека ќе ги продадат своите конзоли и ќе го бојкотираат Xbox доколку Microsoft ја имплементира контроверзната функција во…

ГАЏЕТИ, Тренди

Тест функција целосно го исклучува Xbox за одреден период

Конзолата Xbox на Мајкрософт доби тест функција која дава можност за исклучување и download на одреден временски период, а целта е да се намали потрошувачката на електрична енергија, односно повеќе…

ГАЏЕТИ, Тренди

ВИДЕО: Конзолите Xbox Series X и S сега можат да ги покренат легендарните игри за Windows 98

Конзолите на Microsoft Xbox Series X и S се покажаа како многу популарни за емулација, како што покажува најновиот проект. Неодамна, корисниците на Xbox најдоа начин да инсталираат RetroArch на…

ГАЏЕТИ, Топ

Microsoft патентираше начин за префрлање на физичките Xbox игри во дигитални

Компанијата има намера да го зачува пазарот на физички игри во ера во која примат преземаат исклучиво дигитални конзоли. Microsoft аплицираше за нов патент, систем кој ќе им овозможи на…