Ознака: Toyota

ФУТУРАМА, Тренди

Toyota ќе инвестира 14 милијарди долари во развој на батерии

Toyota долго време се спротивставуваше и не беше дел од играта во која се најдоа веќе речиси сите автомобилски произведувачи. Посветеноста на другите произведувачи кон електрична транзиција Јапонците не ги…

ФУТУРАМА

Toyota конечно се вклучува со полн капацитет во електричната транзиција! (ВИДЕО)

Јапонскиот гигант на прес конференција најави дека ќе инвестира 14 милијарди долари во развојот на батерии за електрични автомобили до крајот на деценијата Долго време, Toyota се спротивставуваше и не…

ФУТУРАМА, Тренди

Apple и Toyota преговараат за производство на електричен автомобил

Техничкиот гигант Apple планира да ја заживее својата автомобилска програма, па затоа, според најновите извештаи, претставниците на Apple се состанале со претставниците на Toyota и разговарале за потенцијално партнерство Apple…

ФУТУРАМА, Тренди

Toyota Mirai совлада рекордна дистанца во сегментот на автомобили со горивни ќелии (ВИДЕО)

Во среда на 26 мај, Toyota Mirai тргнала од хидрогенската станица HysetCo во Орли, поминувајќи 1.003 километри. Зад воланот бил Викториен Ерусард, заедно со членовите на Toyota Motor Europe и…

ФУТУРАМА, Тренди

Toyota Motors развива нов мотор на водород

Водечкиот јапонски производител на автомобили Toyota Motors работи на нов мотор на водород како дел од својот концепт за намалување на испуштањето штетни гасови, соопшти корпорацијата денеска. Новиот турбо-мотор ќе…

ФУТУРАМА

Toyota ќе гради футуристички паметен град во Јапонија

Toyota гради футуристички паметен град во Јапонија кој ќе биде своевидна лабораторија за тестирање нови технологии. Во градот ќе се тестираат самовозечки автомобили и роботи, а ќе бидат покренувани од водород…

ФУТУРАМА

Toyota: Транзицијата кон електрични автомобили е сè уште невозможна

Компанијата се изјасни против планираната забрана за мотори со внатрешно согорување. Раководството на Toyota ги предупреди американските власти за опасностите од планираните забрани и ограничувања на моторите со внатрешно согорување….

Uncategorized

Toyota лидер во продажбата на пазарот за автомобили

Водечкиот јапонски производител на автомобили, Toyota Motors продаде над 9,53 милиони автомобили ширум светот во календарската 2020 година. Со тоа стана лидер во овој индикатор меѓу другите компании, според извештајот…

ФУТУРАМА

Недостатокот на чипови предизвикува намалено производство на автомобили

Недостатокот на чипови не влијае само на производството на процесори и графички картички. Современите автомобили содржат голема количина електроника сами по себе, па и тие зависат од чипови.  Ги има…