Ознака: iPhone 14

МОБИЛНИ, Тренди

Корисниците се жалат: iPhone 14 и 14 Pro стануваат сè побекорисни

Серијата iPhone 14 е на пазарот помалку од една година, но некои корисници веќе пријавуваат проблеми со батеријата. Сè повеќе луѓе забележуваат дека батеријата на нивниот телефон се троши побрзо…

МОБИЛНИ, Тренди

Кои бои ги претпочитаат клиентите при изборот на најновиот модел од серијата iPhone 14

CIRP спроведе интересна студија, при што анализираше кои бои ги претпочитаат клиентите при изборот на најновиот модел од серијата iPhone 14. Водечката светска организација за истражување на производството инженеринг ги…

ГАЏЕТИ, Топ

Сателитската SOS функција на iPhone 14 овозможена во САД и Канада, наскоро ќе пристигне во Европа

Корисниците на Apple iPhone 14 во САД и Канада можат да ја користат функцијата Emergency SOS преку сателит од неодамна, односно од 16-ти ноември. Функцијата Emergency SOS овозможува контакт со…

ГАЏЕТИ, Тренди

Моделите на iPhone 14 се јавуваат на 911 додека корисниците се на ролеркостери

Ајфонот на Apple им прави проблеми на своите корисници со својата нова функција Crash Detection која повикува 911 (итна служба) додека се на ролеркостер. Функцијата Crash Detection е дизајнирана да…

СОФТВЕР, Топ

Apple го реши проблемот со камерата со новото ажурирање

Помалку од една недела откако Apple ја објави серијата iPhone 14, корисниците почнаа да пријавуваат проблеми со вибрациите на камерата при користење на некои надворешни апликации. Споменатиот проблем сега е…