Ознака: Harmony OS

ФУТУРАМА, Тренди

Првиот автомобил на Huawei ќе биде луксузен електричен седан со Harmony OS

Иако кинеската компанија негираше развој на ваков проект, се чини дека се само прашање на денови кога нејзиниот електричен автомобил ќе биде претставен пред јавноста. Тизерот кој Huawei го објави…

СОФТВЕР, Тренди

HarmonyОS: Huawei го претстави новиот концепт на поврзување за поедноставен живот

Д-р Ванг Ченглу, претседател на одделот за софтвер инженеринг за потрошувачи на Huawei БГ и директор на деловна единица „AI and All-scenario Intelligence Business“, одржа говор на настанотTEDxHouHai, насловен: „HarmonyOS…

СОФТВЕР, Тренди

Huawei на 18. декември ќе ја објави првата Harmony OS бета за телефони

Huawei на големо се подготвува за целосен премин од Google Services на поддршка за сопствениот Harmony OS. Според наводите на Ванг Ченглу, претседателот на софтверското одделение во Huawei Consumer Business Group, платформата…