Ознака: Curiosity

ФУТУРАМА, Тренди

Роверот Curiosity пристигна во регионот Mount Sharp и испрати одлични фотографии

Роверот Curiosity на американската вселенска агенција НАСА пристигна во регионот наречен Mount Sharp од каде испрати нови фотографии. Пред роверот на НАСА, Curiosity, да пристигне на Марс во 2010 година,…

ФУТУРАМА, Топ

ФОТО: Чудни градби налик на кула фотографирани на Марс

Роверот Curiosity откри на Марс многу интересна карпеста формација која се издвојува од вообичаениот пејзаж на Црвената планета. Меѓу песокот и камењата во кратерот Гејл, тој фотографирал неколку искривени камени…

ФУТУРАМА, Тренди

Роверот на Марс снимил „врата“ врежана во карпа на површината на планетата

Фотографијата направена од роверот Curiosity на Марс наводно покажува нешто што наликува на врата, а снимката повторно ја отвори дебатата за тоа дали има живот на Марс. Верувањето дека интелигентен…

ФУТУРАМА

Роверот Curiosity фотографираше облаци на небото над Марс (ВИДЕО)

Роверот Curiosity на американската вселенска агенција NASA фотографираше облаци на Марс. Фотографиите  го прикажуваат движењето на облаците на небото над Марс, а ги сними навигациската камера на роверот Curiosity. Сенките…

ФУТУРАМА

Роверот на NASA сними предмет на Марс што ја разбуди фантазијата кај научниците

Планетарниот геолог Мишел Минити истакнува дека необичната формација веројатно е формирана од материјали како последица на ерозија. Роверот на NASA, Curiosity неодамна откри интересна формација на камења на површината на…

ФУТУРАМА, Тренди

Роверот Curiosity и чудните облаци на Марс (ВИДЕО)

Иако најновите фотографии испратени од Curiosity до матичната планета потсетуваат на разгледници од Земјата, во прашање е нешто далеку поегзотично: облаци од Марс. Конечната слика е создадена со комбинирање на…

ФУТУРАМА

NASA и роверот Curiosity 3.000 дена на Марс

Американската Национална воздушно-вселенска администрација – NASA одбележува 3.000 дена откако роверот „Љубопитност“ (Curiosity), слета на Марс, на 6 август 2012 година. Во чест на настанот, NASA минатата недела објави тнр. панорамска…