Ознака: AMD

КОМПЈУТЕРИ, Тренди

AMD Zen 4 десктоп процесорите најверојатно ќе имаат до 16 јадра

Неодамна се појавија информации кои потврдуваат дека AMD Zen 4 Raphael десктоп процесорите ќе бидат лимитирани на 16 јадра, со два CU (compute units). Претходните гласини сугерираа дека ќе постои 24-јадрен модел…

КОМПЈУТЕРИ, Топ

Цените на Nvidia и AMD графичките карти продолжуваат да паѓаат

Ситуацијата со цените на графичките карти изгледа оди во вистинска насока. Само минатиот месец, цените на графичките карти биле околу 81 до 91 проценти над препорачаните малопродажни цени (MSRP), но оваа…

МОБИЛНИ, Топ

AMD и Samsung ја донесуваат револуционерната графика од конзоли на телeфони (ВИДЕО)

AMD откри дека Exynos чиповите ќе имаат RDNA 2 графичка технологија која би требало да донесе значајна надградба на идните флегшип модели. Samsung и AMD работат заедно на GPU од 2019 година,…

КОМПЈУТЕРИ, Тренди

Alienware го претстави својот прв лаптоп со AMD процесор уште од 2007. година

Dell претстави два нови лаптопи, од кои едниот припаѓа на гејминг брендот на компанијата, а другиот пристигнува во рамките на бренодт Alienware. И двата лаптопа имаат една заедничка карактеристика –…

КОМПЈУТЕРИ, Тренди

Razer може да го претстави својот прв лаптоп со AMD процесор

Razer е познат по своите гејминг периферни уреди и компјутери/лаптопи наменети за играње. Компанијата со години имплементира Intel процесори во своите лаптопи, но ова наскоро може да се промени. Според…