Ознака: Телевизори

AV, Тренди

Екран кој лебди во воздух: Mинималистички дизајн на Samsung Neo QLED 8K телевизорот

Еден од постулатите на модерниот дизајн, особено кога станува збор за технолошки производи, е елиминирање на излишни елементи по деталнаанализа и дефинирање на оние неопходните. Токму по овој вид на…

AV, Тренди

Samsung Neo QLED телевизорите добитници на првиот официјален сертификат за гејминг

Компанијата Samsung Electronics објави дека годинешната Neo QLED серија на телевизори е добитник на првиот официјален сертификат за гејминг во ТВ индустријата. Станува збор за Gaming TV Performance сертификатот, што го…

AV, Тренди

Huawei наскоро ќе претстави премиум монитор и 75-инчен смарт ТВ

Американската забрана значително влијаеше на бизнисот со телефони на Huawei, поради што CBG (Consumer Business Group) на компанијата во последно време се фокусира на други производи. Според новите сертификациски листинзи,…

AV, Тренди

MicroLED телевизор на преклоп со дијагонала од 165 инчи (ВИДЕО)

Откако почна пандемијата, луѓето се сè повеќе заинтересирани за стриминг платформите, а посебно за ТВ уредите. Ова беше шанса за многу произведувачи да експериментираат и да бидат иновативни, па така компанијата…

AV, Тренди

Samsung ќе ги објави најсовремените иновации кај телевизорите (ВИДЕО)

Остана уште еден ден до виртуелниот настан Unbox and Discover, на кој компанијата Samsung Electronics ќе ги открие најсовремените иновации на полето на телевизорите. Во меѓувреме, Samsung објави тизер видео, кои ги најавува некои од…