Ознака: Конзоли

ГАЏЕТИ, Тренди

Гејмерите поминуваат значително повеќе време на телефони отколку на конзоли и компјутери

Во претходните години, мобилните игри забележаа рекордна експанзија, а гејмерите потрошија рекордни пари за купување на мобилни игри. На оваа состојба на пазарот дополнително влијаеше пандемијата, па се предвидува дека…

ГАЏЕТИ, Тренди

Apple заинтересиран за креирање сопствена гејминг конзола

Apple неколку пати во својата историја покажа заинтересираност за поголемо присуство на гејминг пазарот. Најновиот потег на компанијата во оваа насока е Apple Arcade – претплатничка услуга која нуди библиотека…

ГАЏЕТИ, Тренди

Gamecube концепт модификуван во вистинска конзола (ВИДЕО)

Пред 15 години се појавија фотографии од лажната, пренослива конзола Gamecube. Рендерите прикажуваа рачна конзола во формат на лаптоп, која изгледаше премногу добро во периодот во кој што се појави….

ГАЏЕТИ, Тренди

Nintendo Switch ја надмина продажбата на конзолата Wii

Рачната конзола Nintendo Switch ги надмина вкупните продажни резултати на Wii конзолата и стана најпродавана во историјата на компанијата. Switch имаше релативно силен празничен квартал, со 10,67 милиони продадени примероци помеѓу…