Ознака: Компјутери

КОМПЈУТЕРИ, Тренди

Десет работи кои морате да ги направите со нов лаптоп

По купувањето на нов преносен компјутер, треба да им се посветите на некои ситници пред почетокот со работа, за долгорочно да имате што помалку главоболки. Надградете го оперативниот систем Независно…

КОМПЈУТЕРИ, Тренди

Canalys: Испораките на компјутери ширум светот пораснаа во 2021 на 341 милиони примероци

Лесно е да се помисли дека продажбата на компјутери падна низ целиот свет минатата година поради недостиг на чипови, но тоа конвенционално размислување би било погрешно. Како што се испостави,…

КОМПЈУТЕРИ, Тренди

Мини компјутерот Raspberry Pi може да открие напад на злонамерен софтвер

Raspberry Pi мини компјутерот сега е истрениран да детектира малвер кој активно ги напаѓа корисниците Pi Malware Detection системот за откривање на малициозен софтвер се потпира на електромагнетни бранови емитирани…

КОМПЈУТЕРИ, Тренди

Canalys: HP испорача најмногу компјутери во Западна Европа во третиот квартал

Врз основа на податоците на компанијата Canalys од третиот квартал на 2021 година, пазарот на компјутери во Западна Европа, кој вклучува десктоп компјутери, преносни компјутери и работни станици, пораснал за…

КОМПЈУТЕРИ, Тренди

Падна договор: Се создава најбрзиот суперкомпјутер со вештачка интелигенција

Компанијата за развој на најнапредниот софтвер, хардвер и решенија за лансирање апликации за вештачка интелигенција, SambaNova Systems од Пало Алта во Калифорнија и OTP Group, водечка банкарска групација во Централна…