Категорија: Тренди

СОФТВЕР, Тренди

WhatsApp воведува дополнителни ограничувања за проследување пораки

Во време кога луѓето повеќе се потпираат на платформите за размена на пораки, WhatsApp воведе нови мерки во настојувањето да го ограничи ширењето на лажни вести. Доколку примите често проследувана…

ИНТЕРНЕТ, Тренди

Microsoft Edge сега е втор најпопуларен интернет прегледник

Напорите на Microsoft и инвестирањето во Edge браузерот заснован на Chromium се исплатеа. Bleeping Computer известува дека Edge сега е втор најпопуларен десктоп веб прегледник според користењето, а NetMarketShare истражувањето покажува дека…