Категорија: Тренди

СОФТВЕР, Тренди

Huawei инвестира 200 милиони долари во создавање сопствен компјутерски екосистем

Huawei ќе инвестира 200 милиони американски долари како поддршка на независните развивачи на хардвер и софтвер за користење на компјутерски решенија на компанијата Huawei. Во петокот, кинескиот гигант Huawei издаде соопштение…

ИНТЕРНЕТ, Тренди

МИОА: Македонија нема пуштено во употреба 5G мрежа

– Владата на Република Северна Македонија и Министерството за информатичко општество и администрација, најодговорно тврдат дека во нашата држава нема пуштено во употреба 5G мрежа. Дополнително, ги информираме граѓаните дека…

ИНТЕРНЕТ, Тренди

Македонски телеком: Нема 5G мрежа во употреба

„Македонски телеком“ денеска преку соопштение ги демантираше информациите дека е активирана 5G мрежа во земјава. – Деновиве на социјалните мрежи се споделуваат лажни информации дека Македонски Телеком ја активира тестната 5G…

СОФТВЕР, Тренди

Google Duo: Видео разговор сега можат да водат до 12 корисници

Бидејќи поголемиот дел од граѓаните се затворени во своите домови, а за да се спречи ширењето на коронавирусот, видео повиците станаа основно средство за комуникација. Токму поради тоа Google ја…

КОМПЈУТЕРИ, Тренди

MacBook лаптопите може да добијат засек во екранот и Face ID

Новиот патент кој Apple го поднесе кај USPTO организацијата, открива дека компанијата има планови да имплементира засек (notch) и во екраните на својата MacBook линија лаптопи. Патентот открива дека компанијата…