Категорија: СОФТВЕР

СОФТВЕР, НАЈНОВИ

Пристигнува нова побрза и попаметна верзија на Outlook

За новото издание на својата апликација за електронска пошта, Microsoft покренува програма за бета тестирање во која можете да се вклучите. Новиот Outlook би требало, помеѓу останатото да биде поприлагодлив…

СОФТВЕР, НАЈНОВИ

YouTube станува апликација за размена на пораки и споделување видеа?

YouTube апликацијата за паметни телефони наскоро ќе нуди нешто што досега го гледавме во апликациите за допишување – можност да споделувате видео, со до 30 пријатели и истовремено да го коментирате…

СОФТВЕР, Featured

Апликација за испраќање анонимни пораки го освојува светот

На општо изненадување, минатата недела меѓу најпреземаните апликации за паметни телефони се најде и платформата за разменување анонимни пораки. Апликацијата се вика „Sarahah“ и е развиена во Саудиска Арабија. Популарна…

СОФТВЕР

Google Play Services прва апликација со 5 милијарди преземања

Сервисот на Google за преземање на апликации за паметни телефони деновиве стана првата апликација која надмина 5 милијарди преземања. Но ова не значи дека сервисот бил мануелно инсталиран од корисниците…

СОФТВЕР, НАЈНОВИ

Споделувајте фајлови со новиот Send сервис на Mozilla

Mozilla одвреме навреме во својата тестна лабораторија подготвува интересна новост… Овој пат Firefox добива нова услуга, размена на енкриптирани пораки преку Send опцијата со клуч. Ако некогаш имате потреба да…