Категорија: ПРИЈАТЕЛИ

ПРИЈАТЕЛИ

ФИТР: Петров и вицепремиерот Битиќи во посета на Израелската агенција за иновации

Стратешко вмрежување, пристап до технолошко знаење и финансиска поддршка меѓу двете земји, беше главната тема на денешната посета на Израелската агенција за иновации, која ја остварија директорот на Фондот за…

ПРИЈАТЕЛИ

Корпоративната култура на Сеавус се базира на постојан напредок, учење и стекнување нови вештини

Клиентите на Сеавус ја чувствуваат и согледуваат вредноста од соработката со обучени и искусни професионалци, како и од можноста да се биде дел од тесно поврзан тим кој е подготвен…

ПРИЈАТЕЛИ

А1 Македонија го претставува „Славчо”, првиот и единствен четбот на албански јазик во регионот

А1 Македонија со задоволство ја најавува најновата и усовршена верзија на виртуелниот експерт базиран на вештачка интелигенција – „Славчо” отсега и на албански јазик, дизајниран да понуди помош и поддршка за…

ПРИЈАТЕЛИ

ФИТР и Стопанска Банка АД го олеснуваат финансирањето на иновативните компании

Можностите се однесуваат на корисници на кофинансирани грантови на ФИТР, кои имаат потреба за дополнителна финансиска поддршка, како и за компании кои аплицирале на некој од повиците на ФИТР а…

ПРИЈАТЕЛИ

Институтот Pasteur de Lille ја оцени ефикасноста на прочистувачите на воздухот на Daikin против респираторни вируси

Реномираната француска лабораторија, Институтот „Pasteur de Lille“ од тестовите донесе заклучок дека асортиманот на прочистувачи на воздух на „Daikin“ отстранува над 99,98 % од хуманиот коронавирус HCoV-229E за 2,5 минути….

ПРИЈАТЕЛИ

„Лице в лице“ повикува: Време е за одговорно патувачко искуство

Време е за одговорен туризам. Патување кое подразбира оптимално користење на природните ресурси, кои се, всушност, клучен елемент во туристичкиот развој: почитување на социолошко–културната автентичност на заедниците домаќини, зачувување на…

ПРИЈАТЕЛИ

Се одржа вториот регионален eTrade for Women Masterclass за жени од Балканот

Изминатата недела се одржа вториот дводневен регионален Мастерклас за жени во е-трговија од Балканот, под насловот: „Поддршка на жените претприемачи за време на нивното дигитално патување“, во виртуелен формат. На…

ПРИЈАТЕЛИ

Дигиталната писменост во државава се спроведува најчесто преку проекти

Дигиталната писменост во нашата држава се спроведува најчесто преку проекти или преку натпревари организирани од ИКТ приватниот сектор и коморите. Нема национален стратешки документ, ниту структуриран пристап за ова прашање,…

ПРИЈАТЕЛИ, Тренди

Различност и инклузивност… влезете во светот на Сеавус!

Компанијата Сеавус го разви концeптот на ремотизација, преку кој обезбедува на клиентите далечински тимови, кои можат да обезбедат услуги како што се развој на софтвер, безбедносни проблеми, складирање на податоци…