Категорија: МОБИЛНИ

МОБИЛНИ, Тренди

Колку е издржлив Huawei Mate X2? (ВИДЕО)

Флексибилните телефони се сметаат за помалку издржливи во споредба со стандардните модели. Зак од популарниот YouTube канал JerryRigEverything се одлучи на својот вообичаен тест на издржливост да го подлегне најновиот Huawei Mate…

МОБИЛНИ, Тренди

Apple лидер во испорака на таблет уреди, HP води на Chromebook пазарот

Глобалната побарувачка за таблет и Chromebook уреди забележа голем раст во текот на првиот квартал од оваа година, според наводите на истражувачката компанија International Data Corporation (IDC). Таблети уредите остварија…

МОБИЛНИ, Тренди

Samsung се врати на водечката позиција како најголем производител на смартфони

Јужнокорејската компанија Samsung го презеде тронот од Apple и се врати како најголем светски производител на паметни телефони, со удел од една петина од вкупната глобална продажба во првиот квартал…