Според новите гласини, моделот iPhone 16 Pro ќе пристигне подоцна во текот на годината со подобрен екран.

Корисник од Кина, со прекар Instant Digital, сугерира дека iPhone 16 Pro ќе пристигне подоцна оваа година со дисплеј кој е 20% посветол од неговиот претходник.

Овде не зборуваме за HDR осветлување, туку за типично осветлување. За споредба, iPhone 15 Pro има максимална типична осветленост од 1000 nits, а iPhone 16 Pro се очекува да понуди 1200 nits.

Максималниот High Brightness Mode, наводно, ќе остане ист. Изворот на оваа информација тврди дека iPhone 16 Pro ќе има High Brightness Mode од максимум 1600 nits, и покрај тоа што неговиот претходник нуди до 2000 nits, така што се претпоставува дека ова е неточна информација.

Останува да видиме дали споменатите информации ќе се покажат како точни. Не би било изненадувачки доколку Apple го направи екранот на iPhone 16 Pro посветол, имајќи предвид дека зголемувањето на осветленоста на екранот е тренд и во екосистемот на Android.