Постојат неколку решенија доколку сакате да го продолжите траењето на батеријата на вашиот iPhone, но некои се сепак подобри, бидејќи не влијаат на секојдневната употреба на телефонот.

Тоа е опција до која можете да дојдете на следниов начин: Settings > Accessibility > Display & Text Size. Таму, вклучете „Reduce White Point“, што ќе го намали интензитетот на светли бои на вашиот екран.

Овде можете да го влечете лизгачот колку што сакате, додека не достигне 100, иако тоа може да ви создаде одредени потешкотии ако го користите телефонот на сончева светлина. Еден начин да се избегне ова е, покрај користењето на лизгачот на „Reduce White Point“, да си играте со опцијата за осветленост на екранот.

Како што објави веб-страницата TS2, користењето на оваа опција има ефект сличен на оној на вклучување на режимот за заштеда на енергија, но овој пат корисникот има поголема контрола во неговите раце.

„Тоа е интересен чин на балансирање помеѓу чистината на екранот и зачувувањето на батеријата на телефонот, а најдобриот дел е што корисникот може да го прилагоди ова според неговите потреби“, се наведува во објаснувањето.