Samsung беше првиот голем бренд кој вклучи флексибилни паметни телефони во својата понуда, но тие секогаш имаа високи цени. Изгледа дека тоа конечно може да се промени.

Како што објави истражувачката компанија TrendForce, цитирајќи извори директно од синџирот на снабдување, Самсунг планира да пушти во продажба смартфони од средна класа што се преклопуваат веќе во 2024 година.

Компанијата не откри повеќе детали за овие уреди. Сепак, веќе видовме некои такви телефони оваа година, како што се TECNO Phantom V Flip и моделот Motorola RAZR 2023.

Тие се разликуваат од предводниците по тоа што немаат безжично полнење, не се толку водоотпорни, имаат помали екрани на капакот и послаби камери. Повторно, овие компромиси полесно се прифаќаат кога се знае дека некои од нив чинат околу 700 евра.

Затоа, се очекува нешто слично да се направи и со телефоните од средната класа Galaxy Z Fold или Galaxy Z Flip, за да се постигне поприфатлива цена. Исто така, се претпоставува дека Samsung ќе се префрли на пластична кутија, наместо на стаклото што се користи за Flip или Fold.