Наместо традиционалната зелена боја, малиот робот багдроид сега е обоен во жолта, сина и виножито бои, а доби и 3Д верзија.

Оперативниот систем на Google за мобилни уреди Андроид доби ново лого и маскота.

Наместо традиционалната зелена боја, малиот робот багдроид сега е обоен во жолта, сина и виножито бои. Во некои изданија има кацига, украсен е како диско топка и главата му е покриена со коса.

Логото на Android сега користи голема буква А и кружен фонт што одговара на логото на Google.

Самиот оперативен систем исто така доби нови функции, вклучително и една во апликацијата Lookout која користи вештачка интелигенција за да генерира детални описи на сите слики што ги отворате во апликацијата, за да ја направи подостапна за слепите и слабовидните луѓе.

Новиот виџет „Assistant at a Glance“ на Google користи и вештачка интелигенција за да донесе информации на вашиот почетен екран, како што се предупредувања за времето, динамични ажурирања за патувања и потсетници за претстојните настани.

Google Wallet Pass ви овозможува да складирате секаков вид билет или пропусница со бар-код или QR-код во Google Wallet.

Zoom и Webex на Cisco доаѓаат на Android Auto, ако апсолутно мора да направите видео конференција додека сте во автомобил.

Ако кажете „Еј Google, добро утро“, ќе добиете преглед на статистиката за спиење во претходната ноќ.

Андроид 14 треба да излезе оваа есен. Google ќе го лансира и својот нов паметен телефон Pixel 8, кој се очекува на 4 октомври, пренесува CNet.