Ознака: Android

СОФТВЕР, Тренди

Windows 11 бета корисниците можат да почнат со тестирање на Android апликации

Корисниците конечно имаат можност да ги испробаат Android апликациите во Windows 11. Microsoft ја објави Insider Preview бета верзијата, која овозможува користење на Amazon Appstore и поддржува покренување на Android…

ИНТЕРНЕТ, Тренди

Смартфоните со 5G ќе претставуваат над 50% од приходите од продажба на мобилни уреди до 2025 година

Новата студија на Juniper Research откри дека 5G компатибилните смартфони ќе учествуваат со над 50% во приходите од продажба на паметните телефони до 2025 година, достигнувајќи 337 милијарди долари во…

СОФТВЕР, Тренди

Милиони постари Android телефони ќе добијат клучна заштита на приватноста

Корисната функција која неодамна е воведена за Android 11, а која ја штити приватноста на корисниците, сега пристигнува и на постарите модели. Софтверските инженери на Google, Петер Висонтај и Беси…

СОФТВЕР, Тренди

Joker повторно ги напаѓа смартфоните – проверете дали ги имате овие осум заразени апликации

Злонамерниот софтвер Joker, кој е првпат откриен во 2019 година, користи скриен шпионски софтвер кој ги претплаќа корисниците на скапи претплати, додека пропратно добива пристап до пораки, контакти и други…

СОФТВЕР, Тренди

Вашата локација може да се следи од кој било Android уред – како да се заштитите?

Точните податоци за локацијата од вашиот телефон може да се споделат со други паметни телефони ако сте невнимателни или заборавате. Поконкретно, вашите движења може да се следат во апликацијата Google…