Изгледот на популарниот прелистувач може да се прилагоди според преференциите на корисникот со помош на редизајниран и интуитивен интерфејс.

Google Chrome има ново ажурирање кое овозможува полесно уредување и персонализација на изгледот на прелистувачот, велат од Google.

Chrome со години ја има опцијата „Customize Chrome“ на дното на екранот, а новитетот доаѓа во форма на нова странична табла која ќе ја олесни процедурата за промена на изгледот.

Новата странична лента доаѓа со низа опции кои можете да ги испробате со отворање нови јазичиња, што значи дека ќе можете брзо да видите дали нешто работи за вас или не.

Chrome нуди стотици слики распоредени во различни категории, кои можете да ги прелистувате со кликнување на опцијата за промена на темата или „Change theme“. Понудата вклучува категории кои се движат од „пејзаж“ до „морска дивина“.

Ако ви е многу тешко да најдете омилен, секогаш можете да ја натерате програмата да ја менува сликата на една од вашите омилени секој ден. Друг начин на кој можете да го прилагодите интерфејсот е со менување на позадината и боите според секој профил.

Конечно, можете дополнително да ги персонализирате темите со посебна боја со избирање тема и гледање како прелистувачот се прилагодува за да одговара на неа. Можете исто така да ја промените темата во друга ако не ви се допаѓа тековната.

Иако промената на изгледот на Chrome не е ништо ново, надградбата го прави целиот процес многу поинтуитивен и поедноставен. За да го активирате, само треба да ја преземете новата верзија на Chrome за десктоп, според TechCrunch.