Батериите на телефоните се деградираат со текот на времето, што е една од причините зошто луѓето купуваат нов паметен телефон на секои неколку години.

Сервисирањето и поправките на телефонот честопати може да бидат скапи и комплицирани, така што повеќето луѓе претпочитаат да го надградат својот уред на нов модел наместо да ги заменуваат проблематичните делови.

Сепак, благодарение на кампањите „право на поправка“, некои понови телефони имаат дизајн што е многу полесен за сервисирање. Еден таков телефон е овогодинешниот Samsung Galaxy S23 Ultra.

Јутјуберот Зак Нелсон, од популарниот канал JerryRigEverything, го одвои најновиот премиум телефон од јужнокорејската компанија и откри дека Samsung направил некои суптилни промени во внатрешноста на уредот.

Samsung користеше големо количество лепило за батеријата на телефонот Galaxy S22 Ultra, што на просечниот корисник му оневозможи да ја замени батеријата без специјална алатка. Компанијата не ја повтори таа грешка со моделот S23 Ultra.

Galaxy S23 Ultra има заменлива батерија. Само треба да го повлечете пластичниот таб за да ја извадите батеријата и тоа е тоа. Не се потребни посебни алатки или алкохол за омекнување на лепилото.

Можете да видите што друго има во телефонот Galaxy S23 Ultra во придружното видео на YouTube.