Компаниите Microsoft и Oreo повторно се здружија за да создадат специјално дизајнирано колаче.

Тоа се всушност шест различни дизајни на колачиња Oreo на темата на конзолата за игри Xbox, од кои едната го содржи логото на Xbox, а останатите ги претставуваат копчињата на контролерот.

Колачето се заснова на класичната Oreo комбинација на колачиња и крем, но пакувањата ќе содржат специјални шифри за отклучување пакувања за тематски оклоп и скинови за автомобили.

Во играта Halo Infinite има тематски дизајниран оклоп, додека играта Forza Horizon 5 има нов автомобилски скин. За играта Sea of ​​Thieves е подготвена бродска кожа која е повеќе црна отколку бела.

Специјални пакувања кекси ќе бидат достапни во 22 земји, но додека има залихи.

Microsoft не откри за кои земји станува збор. Сепак, се чини дека станува збор за европските пазари.

Ова не е прва соработка меѓу Microsoft и Oreo, бидејќи емотиконите на Oreo веќе постојат во Microsoft Teams од октомври минатата година. Oreo, исто така, произведе колаче Thins дизајнирано да промовира одмор од состаноците на Teams.

Исто така, Microsoft ја објави верзијата Oreo на конзолата Xbox Series X во 2019 година.