Екстензијата ќе биде од голема помош за лесно наоѓање корисници кои имитираат други.

Сега ни делат само осум долари од верификацијата на Twitter, но тоа не значи дека социјалната мрежа целосно го направи својот статусен симбол достапен за секого.

Значката на Твитер, која означува потврда на сметката, е поделена во две групи: сметки кои се официјално потврдени и вклучуваат истакнати владини, медиуми, забавни или други категории и сметки кои платиле за ознаката со претплата на Twitter Blue.

Сепак, може да биде проблем да се направи разлика помеѓу двете опции за верифицирана сметка освен ако не кликнете на секој профил посебно. Затоа еден корисник создаде алатка која го олеснува процесот.

Eight Dollars е едноставна екстензија на прелистувачот што ја заменува стандардната значка за верификација на Twitter со две различни етикети, што покажува дали сметката е навистина верифицирана или потврдата е платена.

Без екстензијата, ќе треба да кликнете на профилот на корисникот и потоа да кликнете на полето за проверка за да одредите дали потврдата на корисникот е одобрена од персоналот на Twitter или платена преку Twitter Blue.

Екстензијата првично е достапна за Chrome, но нејзиниот креатор Волтер Лим вели дека работи и на прелистувачите Microsoft Edge и Firefox, додека верзијата за Safari е во подготовка.

Инсталирањето на екстензијата ќе бара одреден напор, бидејќи моментално е достапна само на GitHub и мора да се инсталира рачно преку developer mode на прелистувачот.