Ознака: Twitter

ИНТЕРНЕТ, Тренди

Twitter Beta овозможува логирање преку Google профилот

Twitter корисниците наскоро ќе добијат можност да влегуваат на својот налог со пријава преку Google профилот, со пристапување преку апликацијата на Android уредот. Twitter Beta build за Android сега овозможува логирање на Twitter…

СОФТВЕР, Тренди

Twitter воведува реакции како на Facebook

Твитер воведува реакции за твитовите, покрај вообичаениот „фејв“ корисниците ќе можат да оставаат и реакции на твитовите, слично како на статустите кои се објавуваат на Фејсбук. Претходно месецов, Твитер најави…

ИНТЕРНЕТ, Тренди

Twitter е најдобрата мрежа во примената на кодексот на ЕУ за дезинформации

Социјалната мрежа Twitter е најдобра меѓу американските технолошки гиганти во примената на Европскиот кодекс на добра практса во сузбивањето на деформациите, дури и доколку тоа го прави само делумно, пишува…

СОФТВЕР, Тренди

Twitter воведе поголем преглед на фотографии за уредите со Android и iOS

Twitter оваа недела воведе поголем преглед на фотографии оваа недела за уредите што ги користат Android и iOS оперативните системи. Поголемиот преглед на фотографиите има свои граници, па сликите со формат 2:1…