Римејкот Silent Hill 2 доаѓа на компјутер, а според се играта многу ќе бара за да се покрене.

Новата верзија на Silent Hill 2 е излистана на Steam, а системските барања за насловот се високи, што сугерира дека на гејмерите на компјутери ќе им треба надградба на системот пред да се впуштат во оваа долгоочекувана хорор авантура.

Минималните системски барања на римејкот се насочени кон Low/Medium поставки, со стабилни 1080p 30 FPS. Препорачаните поставки за римејк на Silent Hill 2 имаат за цел 1080p 60 FPS на Medium поставки или 1080p High поставки на 30 FPS.

Еве ја комплетната листа на хардвер и софтвер препорачани за римејкот Silent Hill 2 за PC:

Минимум

Потребен е 64-битен процесор и оперативен систем
OS: Windows 10 x64
CPU: Intel Core i5-8400 / AMD Ryzen 3 3300X
RAM: 12GB RAM
GPU: AMD Radeon RX 5700 / NVIDIA GeForce GTX 1080
DirectX: Верзија 12
Складиште: 50 GB слободен простор

Дополнително: Играњето со минимални барања треба да овозможи играње во поставки за Low/Medium квалитет во Full HD (1080p) со стабилни 30 FPS.

Препорачано

Потребен е 64-битен процесор и оперативен систем
OS: Windows 11 x64
CPU: Intel Core i7-8700K / AMD Ryzen 5 3600X
RAM: 16GB RAM
GPU: NVIDIA GeForce 2080RTX или AMD Radeon 6800XT
DirectX: Верзија 12
Складирање: 50 GB слободен простор

Дополнително: Играњето според препорачаните барања треба да дозволи играње во поставки за Medium квалитет на 60 FPS или поставки за High квалитет на 30 FPS, во Full HD (или 4k со DLSS или слична технологија).