Blizzard, исто така, планира да одржи затворен „end game“ бета тест до крајот на годината.

Blizzard планира да покани некои од своите најверни фанови да играат и да го тестираат Diablo IV во наредните недели. Студиото објави детали за претстојниот затворен бета тест.

Користејќи специјални податоци за играње и статистика, компанијата ќе избира играчи кои неодамна поминале значително време во игрите Diablo II: Resurrected и Diablo III.

Бета верзијата ќе биде достапна за компјутер, Xbox Series X/S, Xbox One, PlayStation 5 и PlayStation 4, со поддршка за cross-play и прогресија на поддржаните платформи.

Доколку играчите не влезат во оваа рунда на тестирање, Blizzard напомнува дека јавното тестирање за Diablo IV ќе се одржи на почетокот на следната година.