WhatsApp тестира неколку големи промени во апликацијата – вклучително и огромно прилагодување на начинот на кој функционираат групните разговори

Многу популарната апликација за разговор постојано додава нови функции, а една од нив се нарекува Заедници односно Communities.

Заедниците се во основа големи групи кои содржат групни разговори WhatsApp во нив

WhatsApp работи на оваа сосема нова функција веќе неколку месеци, но неодамна беше забележана „во дивината“ за време на тестирањето на iPhone.

Замислете го ова, тогаш, како голема група која содржи помали групи.

Групите се еден од најпопуларните начини за разговор во рамките на апликацијата во сопственост на Facebook. Но, имањето повеќе групи понекогаш може да биде хаотично – и тешко да се следи.

Кога функцијата конечно ќе се појави за широките маси, ќе ви овозможи да испраќате пораки на повеќе групи одеднаш.

На пример, може да имате Работна заедница (Work Community) во која би имало многу помали групи внатре.

„Тоа е како групен разговор, а групните администратори можат да поврзат други групи во заедницата“, вели WABetaInfo.

„Ќе биде можно да се допре до сите одеднаш со испраќање пораки до сите учесници на тие групи поврзани со заедницата.

За жал, WhatsApp не потврди кога оваа функција ќе биде претставена на пошироката јавност.