Судејќи според моментално активните бета варијанти на познатата апликација за пораки, ова се најкорисните функции кои наскоро би можеле да пристигнат во WhatsApp.

Иако секој ден гледаме нови функции кои доаѓаат на WhatsApp, изгледа дека Мета не планира да престане. Благодарение на информациите од веб-сајтот WABetaInfo, дознавме кои функции би можеле да ги добиеме наскоро. Секој од нив, се разбира, треба да се земе со резерва – Мета често ги менува плановите, што значи дека некои од овие опции можеби нема да стигнат до официјалната верзија на WhatsApp.

Погледнете кој ја напуштил групата

Со новата функција, достапна за модераторите на групите, ќе може да се провери кој ја напуштил нивната група. Информациите за напуштањето, секако, нема да бидат видливи за другите учесници во групата, пишува The Sun.

Зачувајте дел од разговорите пред да ги избришете

Можноста за бришење разговори го промени WhatsApp, но компанијата сега оди чекор понатаму и ја тестира опцијата за задржување на дел од пораките. Да ве потсетиме, сега можете да изберете дали сакате пораката да исчезне по 24 часа, 7 дена или 90 дена, но потенцијалната надградба ќе додаде и опција за задржување на некои пораки, секако со одобрение од други соговорници.

Аватари за видео разговори

Доколку не сакате да го покажувате вашето лице во видео разговори, Мета има решение. По една од следните надградби, корисниците ќе можат да ги приспособат своите аватари по линијата на Memoji на iPhone.

Реакции на статуси во форма на емотикони

WhatsApp неодамна додаде емотикони за реакции на пораките, но бета верзијата оди понатаму и го применува истиот метод за статуси. Реакциите ќе функционираат на ист начин како и Instagram Stories, што не е изненадувачки ако се има предвид дека имаат ист сопственик.

Скриен режим на работа

Друга уредна карактеристика, за оние кои сакаат навестување за приватност, доаѓа во форма на „скриен режим на работа“ кој во основа дава можност за користење на апликацијата со статус на скриено присуство на интернет.