Онлајн апликацијата ја подобрува постоечката заштита на компјутерите и телефоните на корисниците.

Microsoft Defender е достапен за општа употреба на сите лични уреди на корисниците, не само на компјутерите и бизнисите со Windows.

Новиот Defender за индивидуални корисници им обезбедува на претплатниците на Microsoft 365 онлајн алатка која дополнително ги подобрува постоечките безбедносни мерки што корисниците ги користат за борба против малициозен софтвер и фишинг напади.

Апликацијата ја проширува заштитата против малициозен софтвер на Android, iOS и macOS. Исто така, корисниците ќе добиваат известувања за сигурноста и безбедноста, како и решенија и препораки.

Defender за индивидуални корисници е вклучен во личните и семејните планови на Microsoft 365 во повеќето земји. Цените започнуваат од 70 долари годишно за лични сметки во Соединетите Држави.