Минатата есен, Твитер започна со тестирање на доделените Spaces табови за iOS верзијата на својата мобилна апликација. Сега оваа опција се тестира и за Android.

Spaces табот им овозможува на корисниците да видат избрана листа на активни аудио соби во живо, со опција за нивно филтрирање врз основа на нивните интереси. Оваа функција сега се проширува на корисниците на апликации за Android.

Оние кои имаат пристап до тестовите можат да го отворат табот Spaces со кликнување на новата икона со микрофон на дното на интерфејсот. Како и кај верзијата за iOS, табот е достапен само на англиски јазик.

Твитер започна со тестирање на звук во живо кон крајот на 2020 година, а компанијата брзо почна да го ажурира форматот. Она што започна како скромна функција, продолжи да добива различни функции, како што се снимање на звук, простор за хостирање и многу повеќе.