Според изворите, линијата на high-end телевизори на Samsung во 2022 година ќе вклучува 8K Mini LED и 4K OLED телевизори. Овие врвни производи доаѓаат со импресивни технологии развиени од јужнокорејската технолошка компанија. Mini LED телевизорот со 8K резолуција  ќе биде најмоќниот во понудата и ќе носи Neo QLED TV брендирањето.

MicroLED телевизорите на Samsung се самиот врв на понудата, но компанијата моментно произведува само мал број примероци за да ја задоволи побарувачката на своите клиенти од врвот на пазарот. Тие допрва треба да бидат произведени во бројки што би ги задоволиле другите сегменти, иако во моментов ова е исклучиво економска одлука. 8K Neo QLED телевизорот е врвот на понудата, а потоа следат 4K OLED телевизорите. Технологијата на приказ за Neo QLED треба да ја обезбеди Samsung Display и се верува дека OLED технологијата може да понуди 8K резолуција, иако Samsung го ограничува OLED на 4K што ќе го произведува LG Display.

Neo QLED 4K е исто така дел од линијата телевизори за 2022 година. Samsung планира да продаде три милиони 8K QLED примероци и до два милиони 4K модели. Samsung во моментов е во преговори со LG Display за набавка на до 2 милиони примероци W-OLED 4K панели за да ги постигне поставените цели за продажба. Се очекува дека поевтините OLED телевизори ќе имаат поголема побарувачка од QLED, иако останува да се види каква маркетинг стратегија е поставена за да ги поттикне очекувањата на компанијата.

Samsung ги развива и своите капацитети за производство на OLED панели од својата филијала Samsung Display. За таа цел, соработката Samsung-LG најверојатно ќе биде прекината до 2024 година, кога Samsung би започнал сам да ги произведува овие панели.