Според аналитичката компанија UBI Research, а пренесено од сајтот The Elec, корејскиот производител сака да го удвои производството на флексибилни OLED панели во текот на следната година.

Во моментов се вели дека Samsung ќе произведе 8,1 милиони панели во 2021 година. Тоа би требало да се претвори во околу 8 милиони испорачани телефони на преклоп. Стапката на искористеност на монтажните линии е околу 80 до 90%, што може да резултира со помал број.

Удвојувањето на производството на флексибилни OLED екрани на 18 милиони би требало да се претвори во околу 14 до 16 милиони телефони на преклоп произведени следната година. Филијалата на Samsung Display наречена Dowoo Insys е компанија која го обработува Ultra-Thin Glass капакот потребен за Galaxy Z Flip и Z Fold уредите испорачани од SCHOTT Германија. Најавено е дека Samsung ќе постави повеќе производни линии за да го удвои производниот капацитет. UBI Research исто така вели дека испораките на флексибилни панели би можеле да достигнат 49 милиони примероци во 2025 година.