Yahoo Answers, популарна „дестинација“ за некои од најчудните и најсмешни прашања на Интернет, наскоро ќе биде затворена. Платформата за прашања и одговори ќе биде избришана во мај, објави Yahoo преку банер поставен на врвот на веб-страницата.

Yahoo Answers од 20 април ќе биде достапен само за читање, што ќе ги спречи корисниците да поставуваат нови прашања или да одговараат на теми.

Потоа, од 4 мај, сите што ќе се обидат да му пристапат на сајтот, ќе бидат пренасочени на почетната страница на Yahoo, пишува магазинот People.

Корисниците од 30. јуни ќе можат да ги побараат своите податоци, вклучувајќи и било какви компјутерски генерирани содржини, листи со прашања, одговори итн.

Во последните 15 години, Yahoo Answers стана познат по смешни прашања, кои исто така имаа подеднакво забавни одговори.

Прашањата често вклучуваа различни теми, како што се астрономијата (Дали мислите дека луѓето некогаш ќе шетаат на сонцето?), Односи (Дали го претворив своето момче во вампир?) или митови (Дали има магија што ќе ме претвори во сирена?)

Компанијата соопшти дека еден од примарните фактори што влијал на одлуката за исклучување е тоа што Yahoo Answers едноставно станал помалку популарен.