Бидејќи напорите да се намали ширењето на коронавирусот, поттикнувајќи го социјалното дистанцирање и натаму траат, HBO ја отвори својата библиотека за бесплатно гледање. Не се достапни сите содржини и оние кои не се претплатници се уште не можат да ја гледаат серијата Game of Thrones, што веројатно ќе разочара многумина.

Меѓутоа, цела низа серии како The Wire, The Sopranos, Veep и True Blood ќе бидат достапни без никакви трошоци, почнувајќи од 3. април. Останатите опции вклучуваат документарни филмови како McMillion$ и неговиот документарен филм за пропаднатиот стартап Theranos , The Inventor: Out for Blood in Silicon Valley, како и неколку филмови.

Бесплатениот стриминг преку HBO Now и HBO Go ќе биде достапен на „ограничено време“, и се случува токму кога матичната компанија на HBO, WarnerMedia го најави својот нов Извршен директор, бившиот челник на Hulu, Џејсон Килар и се подготвува за стартување на  HBO Max.