Еден од сервисите кои освен во образованието, се користи и за едукација е Microsoft Teams, и тоа поради можноста голем број на луѓе да пристапат до интерактивен видео конференциски повик. Слични сервиси, како Zoom и Slack, исто така имаат голем број на нови корисници.

Меѓутоа, Microsoft за краток период успеа тој број да го удвои и сега Teams има 44 милиони дневни корисници. Откако, во ноември Teams достигна 20 милиони корисници, сервисот на Microsoft само стануваше се повеќе популарен.

Пандемијата на некој начин тоа иницајативно го забави, бидејќи дојде до крах на економијата во целиот свет. Меѓутоа, сега кога луѓето се помалку се движат и се затвораат училипта ширум светот, уредите поврзани на интернет се користат повеќе од било кога. Тоа ќе влијае на повторен раст во користењето на различни ИТ сервиси, од бизнис до забава.