„Space Adventures“ е компанија која посредуваше туристички патувања Меѓународната вселенска станица за бкупно седум луѓе во период од 2001 и 2009 година.

Од компанијата соопштија дека постигнат е нов договор со „SpaceX“ во кој се предвидува четири туристи да бидат лансирани со капсулата Драгон до средината на 2022 година.

Се очекува тие да го започнат своето патување во вселената од историската подлога наречена 39А во вселенскиот центар Кенеди, но нивната посета нема да ја опфати и посетата на вселенската станица, соопштија од „Space Adventures“.

Наместо тоа, предвидено е тие да за изгиднат до рекордно висока орбита која има возбудлив поглед кон планетата Земја.

Се предвидува дека во иднина се повеќе граѓани ќе имаат можност да ја посетат вселената, а со тоа да ја достигнат двојно надморската височина од претходната мисија на НАСА.