Познатата гејмерска компанија Razer ги објави новите безжични слушалки кои ветуваат дека ќе се справат со повеќето досадни аспекти на користење на таков додаток – забавување на звукот. Моделот Razer Hammerhead True Wireless користи модифицириана технологија за поврзување со Bluetooth 5.0 која обезбедува ултра ниска латентност на сигналот – до само 60ms кога користите специјален режим за игри.

Слушалките се слични на Apple AirPods и вклучуваат звучници од 13 mm, опфаќајќи опсег на фреквенција од 20-20kHz. Додадената во нив батерија обезбедува 3 часа на автономна работа, што не е многу, но торбичката за носење може да ги наполни уште четири пати, така што вкупното време на работење достигнува 15 часа.

Razer, исто така, обезбеди мобилна апликација за конфигурирање на различни аспекти на перформансите на слушалките, како што се менување глас преку гласовните пораки и упатство за управување преку гестови. Слушалките ќе излезат во продажба на 29 октомври за 100 долари (САД) или 120 евра (Европа).