Cooler Master ги прикажа своите први гејминг монитори

Cooler Master некогаш беше познат исклучиво по своите процесорски кулери, но со текот на годините, успешно го прошири својот бизнис па започна да произведува кулери за куќишта, периферни уреди, а сега и гејминг монитори.

Cooler Master планира да се пробие на гејмерскиот пазар, а компанијата ги покажа своите први екрани: GM219-30 и GM219-35. На GM219-30 е 30-инчен монитор со 21: 9 со сооднос на страни, со освежување од 200Hz и 2560 x 1080p резолуција. Уредот нуди прилагодлив држач, поддршка за HDR во одредена форма и одговор од 1 мс. Препорачаната малопродажна цена на овој модел е 400 долари.
cm2_66.jpg
Моделот GM219-35 нуди дисплеј од повисок ранг, со големина од 35 инчи, со поддршка за FreeSync 2 и со DisplayHDR. Мониторот поддржува брзина на освежување до 120Hz и резолуција од 3444 x 1440 пиксели. Препорачаната цена за овој модел е 1000 долари.

Двата монитори користат закривени панели, VESA адаптивна синхронизација, а GM219-35 поддржува FreeSync 2.