Според извори од FCC и Wireless Power Consortium AT&T работи на Power Drum, преносен безжичен полнач со батерија која е наменете за Apple Watch и новите iPhone. Овој концепт не е некоја новост, но е многу компактен.

Хардверот ќе ви понуди побрзо безжично полнење од 10W за телефони кои можат да го поддржат, но исто така може да полни и со 7.5W што е поддржано од iPhone.

Се уште не е објавено кога овој полнач ќе биде достапен, а цената најверојатно ќе изнесува 100 долари.